adverlets

Monday, May 17, 2010

PINJAMAN FELDA (SIUF)

FELDA menyediakan pinjaman perniagaan bagi peneroka/penerokawati dan anak -anak .
Pinjaman yang diberikan ini dinamakan pinjaman SIUF. maksimum pinjaman SIUF adalah sebanyak rm10,000 sahaja. Bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan atau yang telah pun berniaga boleh memohon pinjaman ini. Perniagaan yang berkelayakan untuk mendapatkan pinjaman ini adalah berbentuk perkhidmatan, pertanian, perladangan, runcit dan pertanian.Pihak FELDA telah menyediakan format kertas kerja yang telah ditetapkan. Bagi mereka yang sukar untuk menghasilkan kertas kerja pinjaman anda boleh mengupah individu atau syarikat yang boleh menyediakan kertas kerja perniagaan. ITZ enterprise juga mengambil upah untuk menyediakan kertas kerja ini. Semenjak tahun 2004 , dianggarkan 30 orang individu yang telah berjaya lulus pinjaman FELDA siuf dengan menggunakan perkhidmatan upah membuat kertas kerja ini oleh pengurus sendiri iaitu saya.

Maklumat yang dikehendaki adalah :-

1. jenis perniagaan
2. ic fotostat
3. gambar premis /perniagaan
4. akaun syarikat (jika ada)

Syarat untuk mendapatkan pinjaman SIUF ini adalah longgar sedikit..tetapi peminjam haruslah memberikan keyakinan kepada pihak FELDA mengapa FELDA perlu meluluskan pinjaman dengan memberikan bukti -bukti kukuh.

Apa yang istimewanya pinjaman SIUF ini adalah pihak FELDA telah pun menetapkan peminjam hanya perlu membayar RM6000 sahaja dan selebihnya tidak perlu. dengan syarat peminjam perlu membayar dengan konsisten , tidak tertunggak dan juga memastikan perniagaan berkembang maju. Baiknya FELDA kan..Tahniah kepada warga FELDA..

Oleh itu, kepada mereka yang telah pun berniaga atau merancang untuk memulakan perniagaan boleh cuba memohon pinjaman ini.

16 comments:

 1. assalamualaikum..berapa bayaran untuk satu rp..berapa lama leh siap ye...tlg info ye

  ReplyDelete
 2. brape caj tok RP SIUF emel saya ye deja_eida@yahoo.com

  ReplyDelete
 3. berminat nak xau psl service menyediakn kertas kerja....brapa caj n etc....emel niq_mukal@yahoo.com

  ReplyDelete
 4. saya pon nk tahu mcm mn nak buat kertas kerja nie..kak. bie 0136229835

  ReplyDelete
 5. sy berminat nk tau pasal kos utk kertas kerja tu. boleh emel sy di norazizims@gmail.com..

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. Berapa kos untuk kertas kerja ni...email sy detail..nhia_mhn23@yahoo.com...tq..

  ReplyDelete
 8. sy berminat nk tau pasal kos utk kertas kerja tu. boleh emel sy di jroslilawati@yahoo.com

  ReplyDelete
 9. kos untuk kertas kerja ialah RM250..boleh email di fb pusatkomputerbijakcemerlang@yahoo.com

  ReplyDelete
 10. Pijaman ini sluruh warga felda ke?

  ReplyDelete
 11. sye baru nak memulakan bisnes pencetakan pakaian dan cenderahati. boleh ke sye membuat pinjaman ni? brape kos untuk kertas kerja? tolong email kan jawapan ke fatalframe_chaos@yahoo.com secepat mungkin.

  terima kasih.

  ReplyDelete
 12. Assalamualaikum..sy berminat la nak th lebih lanjut n mcm mn proses nak upah puan buat rp ni..email ciksikin@yahoo.com

  ReplyDelete
 13. salam...nak tanya, pinjaman ni dlm bntuk ape?bcoz sy baca kat felda.net pnjaman bukan dlm bntuk wang tp dlm bntuk lain seperti peralatan dll.. sy nak buat pnjaman utk modal bisnes kalau bleh, sy pn nak mintak buatkan kertas kerja tu. Email sy di sha_zlyn@yahoo.com

  ReplyDelete
 14. sy nak juga minta buatkan krtas kerja pinjaman felda, boleh x berhubung kpd sy di email : zaidi878@yahoo.com.. atau whatsapp 019-6970299

  ReplyDelete
 15. Email detail untuk kertas kerja di leegolastikstyle@gmail.com

  ReplyDelete
 16. Email detail untuk kertas kerja di leegolastikstyle@gmail.com

  ReplyDelete